Κοστουμι

Το κοστούμι είναι ένα ρούχο που χαρακτηρίζει τον άντρα που το φοράει. Ένα κοστούμι μπορεί να φορεθεί σε μια επίσημη δεξίωση, σε ένα σημαντικό γεγονός στην ζωή μας ή ακόμα και στην καθημερινότητα μας όταν η εργασία μας ή οι προτιμήσεις μας το επιβάλλουν.

Ένα κοστούμι προσδίδει κύρος και γοητεία σε έναν άντρα ειδικά όταν είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Μόδα στα κοστούμια; Φυσικά. Πιστεύατε ότι κοστούμι σημαίνει απλά: παντελόνι – σακάκι;

Οι γραμμές χρόνο με το χρόνο αλλάζουν. Τα ριγέ έρχονται και φεύγουν από τη μόδα, ο αριθμός των κουμπιών αυξομειώνεται, τα υφάσματα λεπταίνουν, τα μεσάτα σακάκια αντικαθιστούν τα φαρδιά και τα παντελόνια κατά κανόνα στενεύουν. Για να μην αναφερθούμε στα αξεσουάρ (πουκάμισα, γραβάτες, μανικετόκουμπα, ζώνες, παπούτσια) που εξελίσσονται και αυτά σε ανάλογο βαθμό με τη γενικότερη τάση. Είτε πρόκειται για ένα αμπιγέ βραδινό κοστούμι, ή -ακόμα περισσότερο- για ένα καθημερινό κοστούμι δουλειάς, ελάτε να το ράψουμε στα μέτρα σας..

Κατόπιν συνενόησης μαζί επιλέγουμε το ύφασμα ( μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και φυσικά πάντα καλής ποιότητας) και το πατρόν ( slim fit, ημίστενο και κλασσικό) και το ετοιμάζουμε στα μέτρα σας. Έτσι καλύπτουμε και τις πιο ιδιαίτερες σωματομετρικές ανάγκες των πελατών μας.

Περιποίηση Κοστουμιού

Ένα καλό κοστούμι, χρειάζεται τη σωστή περιποίηση για να διατηρήσει την ποιότητα του. Ακολουθείστε τα εξής βήματα:

    • Τακτικό βούρτσισμα (με ειδικό εργαλείο) κρατάει μακριά κάθε ίχνος σκόνης και βρωμιάς και έτσι αποφεύγεται το να εισχωρήσουν στο ύφασμα.
    • Ένα κοστούμι δεν θα πρέπει να φοριέται κάθε μέρα. Αφού το βγάλετε, θα πρέπει να αδειάσετε τις τσέπες, να το κρεμάσετε σε ξύλινη κρεμάστρα και να το αφήσετε να αεριστεί. Αυτό θα βοηθήσει τις φυσικές ίνες του υφάσματος να διατηρήσουν την αρχική τους μορφή.
    • Ο ατμός από το μπάνιο βοηθάει στην αποκατάσταση της φυσικής υγρασίας των μάλλινων κουστουμιών και εξαφανίζει τις τσακίσεις.
    • Σε περίπτωση που το κοστούμι σας βραχεί, αφήστε το να στεγνώσει φυσικά σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Μην το πηγαίνετε στο καθαριστήριο εάν δεν έχει λερωθεί και βέβαια πάντα να εμπιστεύεστε κάποιο γνωστό καθαριστήριο.

Οι παραπάνω συμβουλές βοηθούν στο να αποφύγετε το συχνό στεγνό καθάρισμα και να διατηρήσετε για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα τη ζωή και την καλή κατάσταση των κουστουμιών σας.